Leuke dingen doen in het weekend

Op woensdag komt Zaagmans langs en zagen we de week door. Op donderdag beginnen we met het plannen van leuke dingen en afspraken voor in het weekend. En op vrijdag kunnen we niet wachten tot dat het eindelijk vijf uur is.

Elk weekend iets leuks doen is best een uitdaging. Ook wil je niet op zondagavond het gevoel hebben dat je het hele weekend niks leuks of bijzonders gedaan hebt. Daarom vertel ik je graag wat voor leuke dingen je kan doen in de steden Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Rotterdam en Den Haag.

Leuke dingen doen in Amsterdam
In Amsterdam kan je altijd leuke dingen doen. Zelf vind ik het leuk om op bijvoorbeeld op zondagochtend door Amsterdam te fietsen. Het is dan nog zo stil in de stad die altijd druk is met toeristen, trams en toeterende auto’s. Ook bezit Amsterdam verborgen plekjes waar je kan genieten van de rust en omgeving. Dit is bijvoorbeeld het Begijnhof aan het Spui.

Leuke dingen doen in Utrecht
Afgelopen jaar heb ik een half jaar in Utrecht stage gelopen. In die tijd heb ik ontdekt dat Utrecht echt een gezellige stad is om leuke dingen te doen. Je kan er bijvoorbeeld heel leuk door de grachten varen en bij een terras aan het water aanmeren. Ook is Utrecht een studentikoze stad waar altijd een gezellige sfeer hangt.

Leuke dingen doen in Haarlem
In mijn vorige blog schreef ik over wat nou echt typisch Haarlem is en wat het karakter is van de echte Haarlemmer. Haarlem is een bijzondere stad. Het lijkt om Amsterdam, maar ook weer niet. Haarlem en Haarlemmers zelf zijn rustig en ingetogen. De ideale sfeer om rustig te vertoeven op evenementen als Bevrijdingspop en Haarlem Jazz.

Leuke dingen doen in Rotterdam
In tegenstelling tot andere steden in Nederland is Rotterdam een moderne stad. Het heeft een moderne architectuur, wolkenkrabbers op Nederlands formaat en een skyline. Niet voor niks dat Rotterdam ‘Manhattan aan de Maas’ wordt genoemd. Deze uitstraling zorgt er ook voor dat er altijd wel iets leuks te doen is in Rotterdam. Ga bijvoorbeeld een keer ’s avonds of ’s nachts een stadswandeling maken door Rotterdam. Het zal er schitteren van de lichtjes.

Leuke dingen doen in Den Haag
Den Haag is een veelzijdige stad en ideaal om leuke dingen te doen. Als ik zelf in Den Haag ben, dan vind ik het altijd leuk om even een kijkje te nemen op het Binnenhof. Even een politieke sfeer proeven en misschien zie je nog wel een politicus wegrennen voor de media. Daarnaast is Den Haag ideaal voor het ontdekken van nieuwe restaurants en winkeltjes. Het Hofkwartier wordt ook wel het Soho van Den Haag genoemd. Hier zijn allemaal unieke winkels, oude cafeetjes en ambachtslieden te vinden. 

0 Reacties

Reactie plaatsen

top tien

 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555

Laatste media