Op het randje leven

Ik maak lange dagen op kantoor en de laatste tijd gaat het zelfs naar minimale dagen toe van 16 uur. De meeste mensen reageren dan direct dat het gekkenwerk is, maar persoonlijk denk ik dat er niets mis is met lange werkdagen. Daarnaast ken ik genoeg ondernemers, coassistenten, jonge advocaten of consultants die dezelfde uren maken en weken achter elkaar.

Ik denk dat als je de juiste keuzes maakt of beter gezegd durft te maken waardoor je kan doen wat je leuk vindt, dan zijn je werkuren het minst belangrijk van je werkend bestaan. De mensen die in Bangladesh 15 uur in de fabriek werken voor H&M, die hebben het pas echt zwaar. Toch als je de -average- stem volgt van het volk, dan kan ik binnenkort een burn out of erger verwachten. "Pas op hoor, want als het licht uit gaat...dan is het afgelopen". Beste mensen, ik ben een dare devil waar onze grote vriend Arnold in zijn laatste wereldwonder genaamd Terminator Genisys  nog voor weg rent. Daniel Craig pas op..I am living on the edge. Ik kan er elk moment vanaf vallen. Of ben jij het hier ook niet mee eens..?

Zonder gekheid. Om dit normaal vol te kunnen houden, moet je natuurlijk wel dingen op orde hebben. Wat bijvoorbeeld belangrijk is als je constant en voor een langere periode op je top moet presteren, is dat je mentaal en fysiek fit bent. Nu geloof ik dat mentale fitheid bijna vaak een intrinsiek gevolg is van fysieke fitheid. Zorg je goed voor jezelf, voel je je goed dan zit het in die bovenkamer ook wel goed. In een recent onderzoek over topmanagers en sport kwam er ook naar voren dat duursporten goed zijn voor mensen die work wise op topniveau moeten presteren.

Wil jij de stress, de uren en de druk aan kunnen, dan zou je volgens het artikel moeten gaan schaatsen of hardlopen bijvoorbeeld. Het zou onder andere:

 • Goed zijn voor je fysieke toestand (inkopper)
 • Goed zijn om zaken bewust en onbewust te processen. Dit bevordert je beoordelingsproces along the way.
 • Verbetering concentratievermogen
 • Verbetering leervermogen

Gedurende je werk loop je tegen zaken aan die het uiterst van je vereisen. Vooral conflicten, tegenslagen en beslissingen die indirect invloed hebben op de continuïteit van je bedrijf en/of carrière. Als je daar ook nog eens je privéleven in meeneemt wordt de druk alleen maar groter. Je hebt sociale verplichtingen, sociale wensen en hobby's en vriendschappen en relaties die je wil onderhouden. Als je daarnaast dan eens te maken krijgt met een zakenrelatie die je een beetje te kakken zet, dan kan dat als je even niet met volle focus over dat dunne koord loopt, je balans verliezen en omvallen.

Omgaan met stress

Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat je er elke dag staat en weer door gaat? Voor mij is het antwoord heel simpel en iedereen kan dit ook zelf ervaren. Ik denk alleen dat het voor sommige moeilijk is om zich echt over te geven. De hoofdvraag is dus of je überhaupt sterk genoeg bent en wel op een bepaald niveau met bijbehorende stress etc. wil leven. Soms kan het namelijk ook makkelijker zijn om een stapje terug te doen en wat rustiger aan te doen. Hier is absoluut niets mis mee. Wil jij echter wel ook 16-20 uur per dag knallen. Elke dag er weer staan en maar door gaan en maar door gaan en maar door gaan...dan moet je even verder lezen.

Laten we beginnen bij het belangrijkste en voor mij het meest voor de hand liggende. En dat is dat je je goed moet voelen. En hoe voel je je goed? Door te sporten. Moet jij presteren? Heb je met stress te maken? Ga sporten. Knal alles eruit wat je hebt en ga tot het gaatje. Je kan met een workout van 30 tot 60 minuten per keer al dusdanig veel bereiken dat je je daarna geweldig voelt. Hierboven kon je ook lezen wat een duursport met je doet. Je verandert letterlijk en figuurlijk als mens. Tijdens je workout kan je alle emoties los laten en zelfvertrouwen en energie opbouwen om op een goede manier door te gaan met je dagelijks leven.

Mijn tips om je dan ook goed te voelen en op niveau te kunnen presteren:

 • Sporten. Leef je minimaal twee keer per week een uur uit en geef alles.
 • Gezond eten. Het is een feit dat je je beter voelt als je goed en gezond eet.
 • Work hard, play hard. Als je hard werkt, is het belangrijk om die ene dag helemaal los te gaan. Niks mis mee.
 • Filter alle negatieve zaken uit. Mensen die geen positieve bijdrage leveren in jouw drukke bestaan, geef die geen prioriteit en kans om jouw flow te verstoren.

Ten grondslag aan dit alles ligt je manier van denken. Mensen kunnen denken in weerstand of in kracht en ik kies ervoor om altijd te denken in kracht. Voorbeelden van in weerstand denken:

 • Ik heb al 9 uur gewerkt en ik moet nog zoveel doen...
 • Ik heb pas 2 kilometer gelopen en ik moet er nog 8...
 • Ik ga dit nooit halen want...


Wat heb ik hier een hekel aan. Je moet niet denken in weerstand. In zaken die niet kunnen. Je moet denken vanuit kracht, jouw kracht. Wat is dan het verschil?

BAM! 9 uur zit erop en ik knal vandaag nog meer eruit

 • Ik ram die komende 8 kilometer erdoor heen. Let maar op.
 • Alleen ik kan dit want ik ben...


Kortom, wil je langdurig op topniveau presteren. Begin bij je eigen kracht en wilskracht. Ga sporten, laat aan jezelf zien dat je je tot de grens kan drijven. Als beloning krijg je een gezonder lichaam, betere mental state en betere resultaten in je werk. Drempels worden kleiner en jij laat de mensen om je heen achter je. Vergeet niet. Als jij er niet in gelooft, wie dan wel...

R.

 

 

 

1 Reacties

seo plugin - Jun 03, 16

Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin seo plugin http://www.SeoOptimizedRankings.com/

Reageer

Reactie plaatsen

top tien

 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555
 • Event descriptions and details here for the blog post title

  5555

Laatste media