Helen Vink

Trainer en coach

 

Hèlen Vink

Hèlen Vink is een gepassioneerde vrouw die vele anderen weet te inspireren. Sinds 1992 is Hèlen werkzaam als beeldend kunstenaar. Rond 1997 maakte Hèlen Vink kennis met het Tibetaanse Boeddhisme en specifiek met de leringen over dharmakunst van Chögyam Trungpa. Niet geheel toevallig, want destijds raakte Hèlen haar inspiratie grotendeels kwijt. Gelukkig vond zij deze weer terug in de dharmakunst. De frisse en onconventionele benadering over creativiteit, kunst en relatie met spiritualiteit sprak Hèlen Vink enorm aan. Meteen volgde Hèlen alle dharmakunst workshops in Nederland en Frankrijk. Daarnaast begon ze met meditatie en ontplooide zich als meditatie-instructeur.  

Meditatie is een prachtig geschenk

Volgens Hèlen Vink is meditatie een prachtig geschenk om onszelf echt te leren kennen. “Het is eigenlijk niets anders dan een basismethode waarmee we onze inherente kwaliteiten, waarmee we geboren worden, te ontwikkelen, zoals liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, tevredenheid en gelijkmoedigheid.” Tijdens het mediteren geven we onszelf de ruimte om te ervaren dat we al goed zijn zoals we zijn, aldus Hèlen Vink.

Levenswending

2000 was voor Hèlen Vink een jaar van hoogte en diepte punten. Hèlen ontmoette namelijk haar dharmaleraar Sakyong Mipham Rinpoche. Maar een week na deze ontmoeting zorgde een verkeersongeluk voor een grote wending in Hèlens leven. Hèlen had tijd nodig om te herstellen en dit herstel ging gepaard met serieuze verdieping in meditatie, de Tibetaans-boeddhistische leringen en de Shambhala-boeddhistische leringen. Shambhala-boeddhisme heeft als uitgangspunt dat alles, iedereen en jijzelf fundamenteel goed is. Dit is ook hetgeen wat Hèlen Vink het meest aanspreekt: hoe we in onze complexe dagelijkse wereld, onszelf leren waarderen en om alle dingen om ons heen leren waarderen.

Van 2000-2003 heeft Hèlen Vink in Shambhala-boeddhistische landcentra in Frankrijk en de Verenigde Staten gewoond. In deze periode heeft ze veel geleerd over het Shambhala-boeddhisme en heeft ze veel kunnen bijdragen aan de gemeenschap.

Contemplatieve fotografie

In 2006 nam Hèlen Vink deel aan de eerste workshop Miksang contemplatieve fotografie in Keulen. Deze ontmoeting met contemplatieve fotografie bracht Hèlens eigen ervaring met fotografische kunst en haar ervaring met meditatie samen. Onmiddellijk begreep ze de frisheid en toegankelijkheid van de unieke artistieke discipline. In 2008 heeft Hèlen Vink de lerarentraining voltooid aan The Miksang Institute for Contemplative Photography in de Verenigde Staten. Met veel passie geeft Hèlen nu les en workshops over contemplatieve fotografie in diverse steden in Nederland en Europa.

Hèlen Vink en Eventplaats

Via Eventplaats deelt Hèlen Vink nu ook haar passie voor contemplatieve fotografie. Hèlen geeft diverse workshops waarin ze ons leert kijken vanuit de stilte in onszelf. Hierdoor hervinden we weer een bepaalde rust en focus in ons leven, waar we gelukkiger van worden.