Rube van Tienen

Presentatiecoach

 

Rube van Tienen

Rube van Tienen is zoals zijn bedrijfsnaam ook luidt een presentatie pro. Rube werd op zijn 16e tweevoudig Nederlands Kampioen Goochelen. Sindsdien geeft hij presentaties op televisie, op evenementen en geeft hij presentaties voor de zakelijke wereld.

 

“Ik heb nooit een cursus presenteren gevolgd. Ik heb ook nooit een boek over presenteren gelezen. Alles wat ik heb geleerd komt uit de praktijk. Gewoon op het podium staan en knallen”, aldus Rube van Tienen.

 
Hoe het allemaal begon

Rube van Tienen was 16 jaar oud, zat in de 4e klas van de Havo en had een enorme passie voor goochelen. Urenlang kon Rube op YouTube kijken naar beelden van de grootmeesters der goochelkunst. Het kon Rube van Tienen weinig schelen of hij nog huiswerk moest maken. Rube keek en puzzelde gewoon net zolang tot hij het geheim van de goocheltrucs wist te ontrafelen.

Op een gegeven moment kwam Rube van Tienen in contact met een oude goochelaar, die hem een set van drie bekers schonk voor de eeuwenoude klassieke truc: the cups and balls. Een fascinerende truc die al door duizenden mensen is uitgevoerd en goochelaars houd je er niet mee voor de gek, dacht Rube van Tienen. Daarom zag Rube de uitdaging om de Cups and Balls in een nieuw jasje te steken. Een enorme uitdaging, want dit was niet zo simpel als het leek. Toch slaagde Rube van Tienen erin, want hij creëerde de truc van de dansende bekers. Rube van Tienen liet de bekers uit zichzelf over de tafel bewegen in plaats van dat hij de bekers, zoals bij balletje balletje, door elkaar husselt.

 
Hans Klok wist niet wat hij zag

Hans Klok woonde destijds bij Rube van Tienen in de buurt. Al gauw zat Hans Klok in de huiskamer van Rube om de truc met de dansende bekers te bewonderen. Na afloop van de demonstratie gaf Hans Klok eerlijk toe dat hij geen flauw idee had hoe de truc werkelijk in elkaar zat.

Hans Klok was niet de enige, want ook de jury van het Nederlands Kampioenschap Goochelen tot 18 jaar en de jury van het Nederlands Kampioenschap voor volwassenen wisten niet wat ze zagen. Ze bekroonden Rube van Tienen dan ook terecht als kampioen van Nederland.

 
PresentatiePro

Rube van Tienen gebruikt zijn carrière als goochelaar om mensen te leren presenteren. Rube heeft namelijk vele presentaties gezien van mensen die echt expert zijn in hun vakgebied, maar niet goed overkomen omdat hun presentatievaardigheden niet op orde zijn. Rube vindt dit zonde en wil daarom met PresentatiePro mensen helpen om beter te presenteren, want een goed verhaal mag niet verloren gaan.