Nieuwe mensen leren kennen

Hoe maak je nieuwe vrienden in je nieuwe woonplaats?

Nieuwe mensen ontmoeten in je nieuwe woonplaats

Op bepaalde punten in ons leven zijn we genoodzaakt te verhuizen naar een nieuwe woonplaats. Dit kan bijvoorbeeld vanwege je carrière zijn, je relatie, gezin of een andere reden. Een nieuwe woonplaats kan betekenen dat je op zoek moet gaan naar nieuwe contacten en vriendschappen. We willen namelijk allemaal een sociaal leven waarin we regelmatig afspreken met mensen, zowel in het weekend als doordeweeks na werktijd. Het kan zo zijn dat je vrienden uit je vorige woonplaats te ver weg wonen om zomaar even spontaan af te spreken. Klinkt dit herkenbaar? Eventplaats kan jou helpen om nieuwe mensen te ontmoeten.

Waar ontmoet je makkelijk nieuwe mensen?

Geluk heb je in je eigen hand en alleen jij kan voor nieuwe contacten in je leven zorgen. Natuurlijk sta je er niet alleen voor, want Eventplaats kan je een handje helpen. Eventplaats kan jou namelijk helpen om nieuwe mensen te leren kennen in je nieuwe woonplaats. Wij en de leden van Eventplaats organiseren verscheidene events in heel Nederland. Zo organiseren wij squash-avonden, borrels, etentjes, bioscoopavonden, en nog veel meer. Ben je al nieuwsgierig geworden, check dan alvast onze eerstvolgende event bij jou in de buurt. Wil je meer weten over nieuwe mensen leren kennen in je nieuwe woonplaats, bekijk dan onze informatiepagina’s over nieuwe mensen leren kennen in Amsterdam, UtrechtHaarlem, Rotterdam of Den Haag.

 

Tips om nieuwe mensen te ontmoeten in je nieuwe woonplaats

Wanneer jij je aanmeldt voor Eventplaats is de eerste stap naar nieuwe mensen ontmoeten gezet. Nu volgt de volgende en de moeilijkste stap: hoe leg je contact met de mensen bij het event? Wij willen jou daar graag bij helpen en geven jou daarom een aantal tips.

#1. Onthoud altijd dat je niet de enige bent die het eng vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. De ander zal ook last hebben van angstzweet.

#2. Stel je enthousiast en positief op. Met zo’n houding maak je het voor jezelf en de ander gemakkelijker om contact te leggen.

#3. Sta open voor anderen door de ander aan te kijken en naar zijn of haar verhaal te luisteren. Stel de ander vragen, zodat je geïnteresseerd overkomt.

#4. De nieuwe mensen die je via Eventplaats ontmoet, hebben meestal dezelfde interesses. Deze gedeelde interesses zijn een fantastische methode om het eerste contact te leggen. Wanneer het ‘ijs is gebroken’ kan je overgaan op andere gespreksonderwerpen.

#5. Klikt het niet tussen je gesprekspartner en jou? Leg dan contact met iemand anders bij het event. Er zwemmen altijd meer vissen in de zee.

#6. Klikt het wel tussen de nieuwe contacten die je hebt gelegd. Neem dan vervolgstappen. Organiseer zelf nieuwe events of spreek met elkaar af om samen naar een event te gaan.

Wil je meer tips of andere leuke verhalen, check dan onze blog.